fbpx
Restaurante BlogPost
Cum îți planifici nunta (3)

Cum îți planifici nunta, pas cu pas ?

Știm cât de mult și frumos ați visat acest moment toată viața dvs..!! Și știm cât sunteți de confuz în acest moment. Portalul nostru vine în ajutorul dvs. cu pașii esențiali în procesul de planificare a nunții, dar și sfaturi pentru a face acest lucru, în cel mai simplu mod, mai ușor și simplificat pentru Dvs.

1. Stabiliți data nunții sau cel puțin perioada aproximativ

Ținând cont de faptul că data nunții stabilită de Dvs.,  poate afecta prețurile, disponibilitatea restaurantelor, dar și prezența invitaților, meditați foarte bine asupra ei, astfel încât să luați decizia cea mai corectă și mai optimă.

2. Stabiliți bugetul pe care planificați să-l investiți

Bugetul dvs. va fi elementul de conducere pentru multe dintre deciziile legate de nuntă, deci acesta ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care le stabiliți.

3. Consultați cât mai multe surse de informații despre nunți

Ținând cont de faptul că planificarea nunții este o experiență unică în viața dvs., vă sfătuim să analizați cât mai multe articole, site-uri, reviste, chiar înainte să începeți orice pregătire pentru marele eveniment. Mai mult de atât, puteți cere sfatul rudelor, prietenilor care deja au trecut prin asta.

4. Stabiliți tematica nunții

Alegeți tematica pe care doriți  aibă nunta Dvs. – în aer liber sau în încăpere, într-un restaurant spațios sau unul mic. Aceste lucru este foarte important pentru că tema nunții dvs., defapt, trebuie să vă reprezinte ca cuplu şi să fie cât mai original. Țineți cont de fiecare detaliu în parte și decideți asupra culorii pe care o preferați, a decorului, stilului, etc.

5. Creați lista de invitați

Acest lucru poate fi un proces destul de dificil, dar foarte importat, pentru că tocmai de acesta va depinde în mare măsură alegerea locației și bugetul pe care îl veți aloca. Așadar, meditați împreună cu familia și stabiliți pe cine invitați.

6. Alegeți localul potrivit preferințelor dvs.

Începeți căutarea localului în dată ce stabiliți data nunții, pentru că cea mai mare parte din localurile predestinate nunților,  sunt rezervate cu un an sau chiar un an jumătate înainte. Astfel, veți fi nevoiți să alegeți din restaurantele care sunt libere în perioada planificată de Dvs.

7. Alegeți și rezervați locul și preotul care vă va oficializa cununia

În zilele noastre, foarte multe cupluri preferă să își oficializeze cununia în stil internațional, chiar sub cerul liber, la o margine de lac sau undeva în sânul naturii, creând o atmosferă mai delicată și mai romantică.  De aceea, decideți asupra locului unde doriți să aibă loc și anunțați preotul, ca să fiți siguri că nu are deja ceva planifica și să își rezerve ziua pentru Dvs.

8. Alegeți un fotograf profesionist

Pentru că nunta este un eveniment unic în viața dvs., aveți nevoie de un fotograf capabil să vă surpindă fiecare moment special al nunții Dvs., iar apoi să le transforme în amintiri pe care să le admirați cu multă plăcere ori de câte ori simțiți nevoia. Fiecare fotograf are un stil unic și capacități speciale în domeniul fotografiei, astfel, trebuie să alegeți cu atenție varianta potrivită pentru Dvs.!

9. Alegeți unul sau doi cameramani

Alegerea cameraman-ului este un detaliu foarte estențial, pentru că anume ei vă ajută să păstrați în timp momentele speciale ale nunții și să le revedeți, trăind iarăși aceleași emoții. Alegeți să aveți o amintire frumoasă din ziua nuntii de care vă va fi drag oricând. De aceea, țineți cont de calitatea serviciilor prestate de specialist, și nici într-un caz doar de prețul acestora.

10. Căutați o companie care prestează servicii de decor

Dacă nu dispuneți de timp și nici localul unde va avea loc marele eveniment nu prestează serviicii de decor, găsiți o companie care va face asta în locul dvs. Conform tematicii alese de Dvs., discutați cu personanele care se vor ocupa de decor și puneți la punct, totul,  în cele mai mici detalii. În cazul în care vă doriți ceva unic și deosebit, pe lângă decorul propus de companie, puteți cumpăra și alte elemente, de care firma nu dispune și să le combinați, astfel încât să obțineți un rezultat excepțional.

11. Alegeți muzica, moderator-ul și dj-ul

Gândiți-vă bine la genul de petrecere  pe care îl doriți și la stilul de muzică care o să vă încingă atmosfera evenimentului, iar apoi începeți căutările. Formația muzicală este miezul petrecerii, pentru că ei sunt cei care îți vor aduce invitații pe ring-ul de dans. De asemenea, trebuie să găsiți un moderator, care să vă conducă petrecerea în cel mai special mod, creând o atmosferă minunată. Suplimentar, puteți aduce un dj la nunta Dvs., care vă vor transforma nunta, într-o disco party, pentru câteva momente.

12. Angajează dansatori

Pentru o atmosferă de divertisment, puteti angaja câteva perechi de dansatori, care să danseze ceva special, cum ar fi tango, vals sau chiar ceva în stil popular.

13. Stabiliți cine vor fi cavalerii și domnișoarele de onoare

Fără cavalerii și domnișoarele de onoare, o nuntă nu este completă, pentru că ei reprezintă defapt un sprijin pentru miri, ei ocupă cel mai important loc, după nașii Dvs. De aceea, gândiți-vă bine și alegeți persoanele Dvs. de încredere, prietenii și verișorii, care vă vor însoți ca martori în fața altarului.

14. Stabiliți felul în care vor fi îmbrăcate domnișoarele de onoare

O mare parte din mirese, astăzi optează pentru rochii identice sau cel puțin de aceeași culoare, a domnișoarelor de onoare, dar cu elemente care să se asorteze perfect atât cu tematica nunții, cât și cu ținutele cavalerilor care le va însoți.

15. Alegeți verighetele

Consultați mai multe site-uri de bijuterii, reviste și articole despre verighete de căsătorie, în care să vedeți cît mai multe modele, astfel încât să alegeți ceva fin, frumos și care să vă reprezinte. Rezervați o zi specială pentru a merge împreună să le alegeți. Alegeți cu grijă verighetele și țineți cont ca acestea să fie comode, practice și proiectate dintr-un material rezistent, pentru că le veți purta tot restul vieții dvs.

16. Căutați ținutele de mire și mireasă

Odată ce ați pus la punct mai multe detalii legate de nunta Dvs., puteți să porniți în căutarea ținutelor pe care le veți purta în cea mai importantă zi din viața Dvs. În dependență de modelul pe care îl aveți în imaginație, mergeți la mai multe saloane de mariaj și probați, iar dacă nimic nu vă place, găsiți un specialist și proiectați împreună rochia visurilor dvs. și costumul de mire potrivit așteptărilor Dvs.

17. Rezervați specialiști make-up și hair-stylist

Pentru a arăta impecabil în ziua nunții Dvs. și pentru a străluci printre invitați, aveți nevoie de specialiști care să vă scoată în evidență frumusețea dvs. Și, deși, în zilele noastre există o mulțime de persoane care prestează astfel de servicii, aveți nevoie să efectuați o analiză foarte detaliată și să alegeți un specialist care să vă satisfacă aștetările, astfel încât să fiți cea mai specială domnișoară din mulțime.

18. Comandați sau realizați invitațiile

Ca orice viitoare mireasă, deja știți foarte bine ce vă doriți în detaliu. Dacă vine vorba despre invitațiile pentru nuntă, trebuie să țineți cont de faptul că acestea trebuie să se combine perfect cu tematica nunții și să o reflecte, astfel încât invitații să-și creeze deja o imagine asupra nunții. Vă sfătuim să optați pentru invitații originale, hand-made, cu conținut deosebit, dar cât mai simplu și eficient să le comunice data, locul și ora la care va avea loc petrecerea.

19. Alegeți meniul restaurantului și discutați despre băuturi

Nu este o sarcină dificilă, din momentul în care fiecare restaurant trebuie să vă ofere posibilitatea de a degusta bucatele. Astfel, optați pentru un meniu sățios și îmbelșugat, astfel încât să satisfaceți chiar și cei mai exigenți invitați. De asemenea, stabiliți dacă dacă sala permite achiziționarea de sine stătătoare a alcoolului, iar apoi precizați câte sticle din fiecare sortiment sunt necesare pentru numărul de invitați solicitat.

20. Discutați depre luna de miere și alegeți destinația perfectă

Organizați luna de miere în cele mai mici detalii și alegeți o țară potrivită pentru tipul de luna de miere pe care îl urmați și pentru timpul pe care intenționați să-l petreceți acolo. Optați pentru ceva ce nu ați mai văzut până acum sau pentru un loc pe care visați să îl vizitați, astfel încât să rămână o amintire întipărită în inimile Dvs.

21. Schițați felul în care vor fi aranjați invitații la mese

Gândiți-vă bine cum aranjați invitații, pentru ca să nu neglijați pe nimeni, iar apoi stabiliți felul în care ve-ți afișa planul mesei, la un loc vizibil pentru toți, chiar la  intrarea in restaurant, iar pe mese aranjați suporturi numerotate, astfel încât invitații să își găsească locurile, cu ușurință.

22. Consultați mai multe cofetării și decideți asupra tortei

Înainte de a hotărâ ce fel de tortă vă doriți la nunta Dvs., mergeți la mai multe cofetării pentru degustație, iar după ce decideți pe care îl alegeți, creionați design-ul pe care doriți să îl aibă torta dvs., în așa fel încât, cofetarul să înțeleagă perfect ce vă doriți dumneavoastră. Țineți cont ca până și torta să corespundă tematicii nunții Dvs.

23. Meditați asupra mărturii-lor

Daca vă doriți să oferiți mici atenții invitaților, prin care să le multumiți pentru prezență și să le oferiți o mică amintire de la petrecerea Dvs., optați pentru ceva original și unic, care să corespundă și tematicii evenimentului.

24. Împărțiți invitațiile și asigurați-vă că invitații vă vor onora cu prezența

Începeți să anunțați invitații despre marele eveniment și expediați-le invitațiile. Cereți ca fiecare persoană care primește o invitație, să precizeze dacă poate veni sau nu.

25. Alegeți buchetul de mireasă

Atunci când alegeți buchetul Dvs., este foarte important să țineți cont și de florile pe care le-ați solicitat la decor, pentru ca acesta să se asorteze perfect cu tematica nunții, dar și cu ținuta pe care o veți purta.

26. Mergeți la proba de rochii și costume

Pentru că este un moment foarte esențial în viața unei mirese, de dorit ar fi să mergeți la proba rochiței Dvs., de câteva ori, înainte ca aceasta să fie gata, pentru ca totul să fie perfect. Astfel veți ușura și lucrul croitorului, dar și Dvs. vă veți putea exprima părerile și schimba unele detalii la aceasta. De asemenea, nu ezitați să mergeți după pantofi, mănuși și pelerină.

Pentru mire, însă, este mai simplu, pentru că puteți merge în orice moment să procurați costumul, cămașa, cravata și pantofii.

Nu lăsați pentru ultimul moment astfel de detalii..!!

27. Stabilți ultimele detalii, cum ar fi:

  • verificați rochia de mireasă, costumul mirelui, dar și toate accesoriile necesare;
  • mergeți la manichiură, la frizerie;
  • telefonați invitații și asigurați-vă că vin, iar în cazul unor modificări, nu ezitați să telefonați la sală;
  • confirmați toate programările pe care le-ați făcut;
  • asigurați-vă că decorul nu va lipsi;
  • asigurați-vă că torta va fi gata, în ziua dată, la ora necesară;
  • și altele…

28. Organizați petrecerea burlacilor

Abia după ce nunta este planificată în cele mai mici detalii, puteți să vă gândiți la petrecerea burlăciților. Vă sfătuim să lăsați toate grijile și să vă distrați din plin, pentru ca această zi să rămână întipărită în sufletul dvs. ca o amintire unică în viața Dvs.

29. Odihniți-vă pentru ziua cea mare..!!

Vă dorim mult succes și petrecere frumoasăă !